Madrid Tax-Free i la mare que ho va parir

Blog
21/9/13
Lluis Turró Cutiller
16.919
0
independencia

Madrid ha sigut sempre un bon lloc per a tenir-hi la seu social de l'empresa. En altres temps era una obligació si volies exportar a l'estranger, ara... bé, només cal que repassis les marques que més s'anuncien a la televisió i comprovis on paguen impostos. La informació és en els envasos. I és que Madrid té ganxo i ofereix avantatges.

Però, què és Madrid Tax-Free?

Abans permeteu-me que us parli de CIRCE (Centro de Información y Red de Creación de Empresas). CIRCE és el portal on gestors d'arreu poden accedir per a crear noves empreses. En línia, en un temps molt més breu i centralitzat en un sòl lloc, el portal CIRCE.

Com arriba CIRCE al empresari?

Mitjançant els centres PAIT (Puntos de Asesoramiento e Inicio de Tramitación). La Cambra de Comerç de Barcelona és un PAIT.

Anem per pams... no parlàvem de la Tax-Free?

Cert. Madrid torna a presentar el seu encant creant el segell Tax-Free (lliure d'impostos i en anglès, en honor a la seva alcaldessa). Ho fa al mateix moment que Barcelona anuncia la congelació dels impostos pel any vinent i València, la pujada dels mateixos. Serà la única ciutat del estat que posarà en marxa aquest invent. Invent que té tota la cara de ser una manera de captar noves seus socials d'empreses que produeixen en la perifèria.

L'avís de Montoro...

Es cert que Montoro ha donat un avís a les ciutats que no compleixin amb el dèficit. Ho fa una setmana després que CIRCE enviés als seus centres PAIT la circular amb la notícia, A TOTES LES COMUNITATS AUTÒNOMES. Aquí teniu un extracte de la circular:

Desde CIRCE nos ponemos en contacto para informarle de que el Ayuntamiento de Madrid ha publicado en el Boletín Oficial de la Comunidad de Madrid del día 9 de Septiembre una convocatoria pública para la concesión de ayudas económicas dirigidas a incentivar el ejercicio de actividades económicas en la ciudad “Madrid Tax-Free” .

El Ayuntamiento de Madrid, a través de la Agencia de Desarrollo Económico Madrid Emprende, convoca dos líneas de ayudas con el objetivo de favorecer las iniciativas empresariales mediante el apoyo y estímulo de la actividad económica de la ciudad, de manera que Madrid se convierta en la primera ciudad con el distintivo “Tax-Free”. 

Dentro de la primera línea de ayudas de esta convocatoria, se incluye la subvención del 100% del importe del precio abonado a una ECLU por los empresarios que constituyan su empresa y soliciten su licencia a través de la plataforma de CIRCE. 

Se adjunta el manual de usuario, en el cual se detalla el proceso para solicitar la licencia a una ECLU a través de la plataforma CIRCE.

Puede encontrar más información en: http://portal.circe.es/es-ES/Noticias/Documents/AgDesarrolloEconomicoMadridEmprende.pdf

Ens importa tant on es paguen els impostos?

Bé, una part de la recaudació dels impostos queda per a la autonomia que els genera, la que té la seu social. L'altre part va al fons comú, a repartir segons calgui (segons ELS HI CALGUI). Això va permetre a la senyora Aguirre dir, en el seu moment, que Madrid era la autonomia més solidària amb la resta d'Espanya. Generen prou benefici com per poder pagar les seves magnífiques estructures. Tot i així, encara son la ciutat més endeutada del estat.

Aquesta gran solidaritat acaba fent que no es parli tampoc del desajust existent en les pensions entre les dues comunitats. Madrid gasta en pesions el doble del import total de les pensions de Catalunya, tot i tenir un milió menys d'habitants. Podeu mirar-ho al BOE.

I encara dubtem de quin és el futur quedant-nos a Espanya?

Per sort, cada dia som més els qui pensem que el nostre projecte és molt més viable si ens administrem nosaltres mateixos. Volem corregir aquests petits defectes que no ens deixen avançar. Volem poder donar a les empreses que treballen a Catalunya els avantatges fiscals que gaudeixen en altres llocs. Per que podem fer-ho, per que tenim els recursos, per que tenim la gent, gent d'arreu, gent meravellosa. El que no tenim son les eines per administrar-ho com cal.

Comentaris