Convocar usuaris és ara una mica més fàcil

New & Noteworthy
3/14/20
Lluís Turró Cutiller
1,088
0

Les convocatòries són una nova eina dins els mòduls de BrightSide. Permeten convocar usuaris registrats i afegir-ne per entitats que els relacionin. Per exemple, usuaris dins un mateix projecte, subscriptors d'una categoria de publicacions, integrants d'un contracte...

Integració en calendaris

Les convocatòries s'envien amb un arxiu adjunt que conté les dates i s'integra fàcilment en qualsevol calendari. Amés, manté l'identificador de l'esdeveniment perquè els calendaris on s'integra siguin sensibles als canvis de contingut o de dates. El calendari que rep les confirmacions d'assistència és el de l'organitzador.

Podeu veure més informació de les convocatòries en aquest enllaç.

Registre obert

La darrera novetat en convocatòries és la possibilitat de crear esdeveniments oberts que permetin el registre d'usuaris. La convocatòria es mostra com una pàgina web amb un botó de registre. Podeu veure com configurar la web per mostrar convocatòries en aquest enllaç.

Quan un usuari es registri, rebrà un correu amb el text de la convocatòria i un codi QR per a poder accedir a l'esdeveniment.

Seguiment d'assistència

Les notificacions per correu de les convocatòries inclouen un codi QR que permet validar l'assistència. Només usuaris amb els permisos adequats poden fer aquestes validacions. Podeu veure més informació en aquest enllaç.

Convocatòries i el Directori

Els usuaris que tinguin un perfil actiu en el Directori podran veure la resta d'assistents que també siguin al Directori. En cas d'haver assistit, es veuran amb una marca de validació.

L'aplicació guarda un historial amb totes les convocatòries on ha participat l'usuari. Això permet consultar tant la convocatòria com els assistents (sempre que siguin membres del Directori)

Per què no ho preguntes?

New & Noteworthy
11/20/18
Lluís Turró Cutiller
1,545
0

Tens un projecte i vols saber què en pensen els teus col·laboradors? Vols saber per on van les reaccions dels teus lectors? Tens preguntes però no saps com fer-les arribar?

API d'enquestes

BrightSide llença el nou API per enquestes. Completament operatiu per a publicacions i dossiers, el nou API permet crear tantes enquestes associades com necessitis. Les enquestes poden ser consultades des de l'àrea d'usuari i enviades per correu.


Detall de les propietats d'una enquesta

Pots trobar més informació a Enquestes.

Aplicant el Reglament general de protecció de dades

New & Noteworthy
5/23/18
Lluís Turró Cutiller
2,383
0

El nou reglament de protecció de dades ens facilita molt la possibilitat de mantenir arxius amb dades dels nostres usuaris. Però també introdueix un nombre de responsabilitats que cal adreçar. Elephant ho posa fàcil.

Agreements API, la solució integrada

Per saber com crear manualment un acord compatible amb el nou RGPD, veieu Agreements.

Per tenir una solució fàcil, per defecte s'inclou un acord compatible amb el nou reglament i que podreu veure al final d'aquest escrit. Per modificacions al text, contacteu amb suport@turro.org.

Aquest s'enviarà a tots els usuaris amb subscripcions actives, permetent acceptar el RGPD des del mateix correu. Tots aquells usuaris que no acceptin explícitament el reglament, deixaran de rebre de les seves subscripcions.

Amés, el sistema funciona igualment per a nous usuaris i noves reglamentacions que vagin apareixent.

Quins correus no es veuen afectats?

Alguns dels correus que envia Elephant i els mòduls BrightSide no es veuen afectats pel RGPD. Aquests són:

  • Correus de les botigues on-line. Els vostres usuaris podran continuar comprant.
  • Tickets d'incidències en serveis i activitat general entre informants i responsables.
  • Recuperacions de password.
  • Correus d'enviament de factures.

El text estàndard

Reglament general de protecció de dades

El Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 (RGPD) comporta que:

  • El Responsable del Tractament de les teves dades personals és [nom del lloc].
  • La finalitat del tractament de les dades personals és la de gestionar la teva vinculació amb [nom del lloc].
  • Les teves dades no seran comunicades a tercers sense previ consentiment, així com tampoc es produiran transferències a tercers països o organitzacions internacionals.
  • Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació en el tractament i portabilitat segons es preveu a la norma.

Acceptes rebre informació des de [nom del lloc]?

El text acaba amb dos botons d'opció: Acceptar o Declinar.

Elephant introduces the Sendable attribute, plenty to discover

New & Noteworthy
5/11/18
Lluís Turró Cutiller
3,470
0

Next Elephant update will include Sendable attributes for some entities. Knowing that those entities already were sent to subscribers / attendees, why introducing a new API?

Sendable, what and why

Sendable has two main attributes, schedule and sent. schedule is a date and time field, representing when the entity should be sent. sent is set to TRUE when the entity has been sent. Sendable has also a list of SendableAssistant. The function of this list is the possibility to add recipients when sending.

Sendable was mainly added to schedule sending a Convocation. When programming a convocation, the assistant list is replaced by the convocation list of attendees.


Sendable attributes for a convocation.

Sendable on publications

Publications already have a sending method that suits perfectly for most cases. We should we use Sendable when we have a private category publication, with an always varying number of subscribers. We can keep the category with no subscribers and use Sendable assistants instead.

Differences between category sending method and Sendable

Category

Sendable

Mail subject is category related, since the message body can contain more than one publication.

Mail subject is the publication title.

Recipients are controlled by the category.

Recipients are Sendable assistants, unique for this publication.

The mail queue controls when publication are sent, taking into account user options when public.

The mail is sent as state in schedule attribute.


Sendable attributes for a publication.To make these differences more effective, category subscribers aren't included in Sendable assistants.

How it works?

Sendable depends on the Elephant Mail Queue task, concretely with the ON_GENERATED option. Every time it checks for queue messages does check for Sendable past due. For normal configurations, nothing needs to be done.

What comes next

Sendable will be included in more entities and we'll be listening to user feedback. Keep connected!

El servei BaaS rep una nova actualització aquest mes de maig

New & Noteworthy
5/5/18
Lluís Turró Cutiller
4,083
0

No ha donat temps de provar els avantatges del Java SE 9 que Oracle ja ha llençat la nova Java Standard Edition 10. Això junt amb les noves característiques del servidor d'aplicacions, complint amb l'especificació Servlet 4.0 de la darrera versió Java Enterprise Edition 8. Emocionant tot plegat.

El servei BaaS s'actualitzarà en breu amb aquestes darreres versions. Ja es va preparar aquest Nadal passat, quan s'actualitzaren totes les llibreries del servei, i serà una realitat aquest mes de maig a tots els serveis BaaS.

De quins avantatges es nodrirà el servei?

De tots els avantatges propis de la màquina virtual, destacant potser el Parallel Full Garbage Collector. De les millores en el codi compilat, operacions concurrents i execucions en paral·lel.

Però potser la part més vistosa són les millores en les keystores per a certificats digitals i l'encriptació TLS. Aquestes es propaguen fins el servidor d'aplicacions, permetent allotjar certificats en serveis BaaS compartits. Mai haurà estat tan fàcil tenir un domini segur amb https.

Tinc que fer alguna cosa?

Res. El servei s'actualitzarà un cop hagi passat la fase beta en producció. Els clouds s'actualitzaran i es re-iniciaran en horaris nocturns i en cap de setmana.

Si tens algun dubte respecte l'actualització o els certificats digitals pel teu domini, contacta suport@turro.org.