Signa un vot i el 'no' emprenyat

Blog
9/12/13
Lluis Turró Cutiller
13.472
1
independencia

Fa poc llegia Pere Meroño a "El NO arrasa al Congrés i a Sant Roc (Badalona)" i voldria fer una reflexió respecte aquest 'no' i el so emprenyat que té.

Tots els que hem estat en una taula de “Signa un Vot” hem vist actituds contràries a la independència de Catalunya. M'agrada classificar-les per entendre millor a qui representen:

Els que passen aprop per veure si els proposes signar

Tenen ganes de parlar-ne. Discuteixen i són receptius. Alguns dubten quan els parles de participar en un projecte comú on tots serem representats. Donen arguments que poden ser discutits, odien el moment actual tant com nosaltres.

Els que diuen amablement que no els interessa i marxen

Ho tenen clar, o no volen saber-ne res i no votaran o votaran no. Alguns fins i tot diuen que ells no, però que a “algú de la família” segur que l'interessa.

Els que s'aturen a bona distància

Miren com si fóssim sers d'un altre planeta. Busquen inquietar-nos però no s'atreveixen a dir res. Si t'hi acostes acabes sabent de quin grup són.

Els que mostren obertament una actitud negativa

Donen pocs arguments i no els volen discutir. L'article de Meroño ho explica: Es mostren emprenyats. És lògic, defensen una posició que tampoc els interessa. S'han emprenyat perquè els hem fet conscients d'on són: no al referèndum, no a la democràcia. La majoria són gent com nosaltres i saben que parlant-ne hauran de defensar impossibles.

Sí, estan emprenyats... amb ells mateixos.


 

Comentaris

Blai 16/12/13
No es tan difícil d'entendre


http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20131013/54391001720/independentista.html