Si no em deixen, vull que es fotin

Blog
27/5/14
Lluis Turró Cutiller
8.098
1
independencia

A veure, sí, estic emprenyat, i sí, no és bo dir res quan et bull la sang. Igual de dolent és deixar passar les coses perquè no s'hi pot fer res.

Mireu, m'emprenya sentir que si no ens deixen tenim plans alternatius, que no passa res. Sí que passa, i tant. Passa que demanem permís, com si dubtéssim de la nostra sobirania. Passa que estem més atents al que diuen que al que volem. Passa que som més reactius que pro-actius.

Mireu, no hi ha pla alternatiu a la consulta. Res és equiparable per saber què volem els catalans. L'alternativa és, simplement, l'adulteració del procés.

Sota quins escenaris creieu que no es podria fer la consulta?

Que declarin inconstitucional la llei de consultes? Una ordre als cossos de seguretat perquè retirin les urnes, com ja han fet amb les del @Multireferendum? Els qui sucumbeixin davant aquestes pressions ens han de portar a la independència? No fotem.

Que suspenguin l'autonomia, dissolguin el Parlament? Llavors farem unes plebiscitàries, quan ja no tinguem res? O ja hauríem d'anar una mica més per feina, no dubtar, actuar com propietaris del nostre destí?

Les plebiscitàries són el refugi dels covards, dels qui esperen les reaccions dels espanyols per decidir, dels venuts.

I sé que es va aprovar en el full de ruta de l'ANC, que la presidenta les contempla com opció i que el vice-president va dedicar la meitat del seu temps en el circ de Tarragona a parlar de les excel·lències del pla. Tot i així em reafirmo, les plebiscitàries són el refugi dels covards. I prenen posicions, i volen liderar-nos, i, si ens confiem, ens faran perdre una oportunitat única.

Comentaris

Josep Puigvehí i Punset 30/5/14
Lluís,
totalment d'acord amb l'article. L'adjectiu "plebiscitàries" afegeit a "eleccions" és una aixecada de camisa. És com donar pa a les oques.
Hi ha eleccions o no n'hi ha. Així de simple !
Ara tots els esforços i energies cal destinar-los a apretar perquè el #9N2014 poguem votar. Amb permís o sense. Amb presència de la policia del "país veí" o no.
Salut i amunt!
Josep //*//