Esterem millor fora d'Espanya?

Blog
19/12/12
Lluis Turró Cutiller
11.581
2
independencia

Un cop aclarit quin és el rumb que pren el nou Govern català, la pregunta "esterem millor fora d'Espanya?" agafa tota la força. El que està passant a Espanya aquests darrers temps no ajuda pas a motivar-se. Reconegut internacionalment com a estat corrupte, empobrit i amb pocs recursos, alguns espanyols ja clamen que no es possible produir per a tant "xorico". Estat governat per polítics sobradament preparats per dirigir, però no administrar, especular, però no produir. Polítics que saben com llençar-se sobre els opisitors amb ma forta, mentre tapen els forats dels propis. Però, son millors els catalans?

No sabem com poden ser els polítics catalans, per que mai han tingut tots els recursos per poder governar. Podem confiar? Ningú ho sap, podem intuir, però no saber. Això sí, hi ha coses que sí sabem:

  • Espanya ha gastat més del que ha produit, Catalunya no.
  • Espanya ens proposa continuar com estem, mentides en campanya i el que vulguin la resta del temps. Sent un estat petit, no podriem canviar-ho? Si Mas ha renunciat a una legislatura còmode en veure la manifestació del 11S, no seran els nostres polítics més sensibles a la voluntat de la gent?
  • Espanya no vol consultes, menys encara si fossin vinculants. En el nou Estat Català encara està tot per fer, per què no fer-ho entre tots i fer-ho bé?

Segurament la llista es molt més llarga, només la meva ignorància la fa curta.

I si em sento espanyol? També estaré millor?

La raó em diu que no hi ha d'haver diferència. Però també m'ho diu l'experiència. Per argumentar-ho canviaré la pregunta de la següent manera: "I si em sento alemany? També estaré millor?"

 

Comentaris

Blai 19/12/12
Una consulta al 2014 es prou engrescador, pro falta alguna cosa mes en comptes de pujar dos impostos minsos i amb entredit. Falta una proposta valenta:

Baixa impostos per que Catalunya sigui un bon lloc per endegar projectes
Reducció de la administració i fer-la eficaç Admin. publica 2.0
Gobern de concentració
Fundació Catalunya
Voluntariat Catalunya
Lluis 21/12/12
Completament d'acord. Es important que sigui la societat i el teixit empresarial qui porti als polítics pel bon camí.