Un adeu merescut per Editorial Planeta

Blog
6/12/12
Lluis Turró Cutiller
10.252
0
independencia

Encara recordo els tips de riure que em feia veient en Sergi Mas imitant al pare Lara, especialment un on cantaba com en Michael Jackson. I tots els llibres comprats, fullejats o encarregats a La casa del Libro a Paseig de Gràcia. Una botiga rotulada en català en deferència a la nostra terra.

Però sembla que la nostra fluida relació s'acaba. Els propietaris de La Razón han decidit que millor "marchar a Cuenca", que tenir en el seu planeta una Catalunya independent. Vaja, que així com el PP ens vol fora d'Europa, ells ens volen fora de Planeta. M'entristeix que persones que estimen tant Catalunya hagin de marxar per que els catalans obtinguem el que volem. Quanta ràbia continguda hi ha amagada, quan poca sortida per aquesta ràbia es La Razón.

He escollit Conca com a possible destinació sense voler ferir cap sensibilitat. Saragossa també em sembla un bon lloc i es a prop, tot i que JO no faré cap esforç per comprar res signat per aquesta editorial. Habituats a tenir o imposar sempre la seva veritat, dubten que la gent del poble pugui decidir correctament el seu destí. Opinions arbitraries a les que ja ens tenen acostumats. Aquest cop, però, la societat catalana no està disposada a cedir a raons tan mancades de sentit. Adeu Lara, per mi ja has marxat.

Tal i com apareix a La Vanguardia:

José Manuel Lara: "Si Catalunya fos independent, el Grup Planeta se n'hauria d'anar"

El president del grup editorial assegura haver-li dit a Mas que la independència és impossible i és taxatiu: "No és que me n'anés, és que em fan fora"

"Si Catalunya fos independent, el Grup Planeta se n’hauria d’anar a Saragossa, a Madrid o a Conca"

 

Comentaris