Usant BrightSide Dossiers com a control de mocions i esmenes

Blog
21/10/13
Lluis Turró Cutiller
15.553
0
dossiers

BrightSide Dossiers permet crear grups de treball mitjançant categories. Pel cas que ens ocupa, el grup de treball són els patrons de la Fundació TiC. La categoria és Fundació i el Dossier creat Mocions.

Flux de treball

Crear la moció

Per a crear una moció, es dona d'alta un tema dins els dossier Mocions. S'adjunta tota la documentació necessària i s'afegeix els participants que no siguin del grup de treball. Aquesta acció enviarà correus a tots els participants notificant-los la creació de la moció.

Modificacions a la documentació

Tots els participants poden afegir i modificar documentació. Els canvis fets en el tema queden registrats i es notifiquen als participants.

Votant la moció

Els participants poden donar el vistiplau a la moció, informació que passarà a la resta. Un cop aprovada o rebutjada, el responsable tancarà el tema positiva o negativament, segons el resultat. Els participants podran refusar la resolució obrint de nou la moció.

Publicant les mocions

Les mocions es publicaran a la web de la fundació, sense mostrar el flux de treball però amb una descripció completa dels resultats i la documentació.

Interès i comentaris a mocions per part de la comunitat

La part pública de la moció a la web de la fundació permet aportar informació a la comunitat registrada i a visitants eventuals.

Vots informals

El vot informal és pels usuaris registrats. Aquest vot informal s'utilitza per deduir l'interès que hagi pogut generar la moció dins la comunitat.

A més del vot informal, els visitants no registrats poden votar usant el sistema de cinc estrelles, que permet un vot per usuari / IP.

Comentant la moció

Els comentaris des de la web a les mocions permeten augmentar l'univers de persones que puguin aportar informació útil.

Tot i no ser part del flux de treball, si són visibles als responsables de la votació.

Esmenes

Esmenes dins el propi tema

Els temes BrightSide ja admeten la discussió del propi tema. També permeten la cancel·lació, la petició de reunió i l'aturament. Diríem doncs que podríem fer l'esmena amb un comentari constructiu dins la moció.

Esmenes pel camí de la relació amb temes

Es pot crear una esmena a una moció en un nou tema. Per vincular l'esmena amb la moció no permetent que aquesta s'aprovi sense haver resolt l'esmena, es crea una relació entre els dos temes on s'especifica que la moció no es pot resoldre sense haver resolt l'esmena.

Perquè Dossiers?

El mòdul Dossiers de BrightSide té propietats que el fan recomanable per portar les mocions al món online:

  • Registre: Dossiers és un registre d'accions de participants dins un context definit pel dossier i el tema. Tot queda escrit i pot ser consultat en qualsevol moment, incloent documentació externa.

  • Participació oberta: els participants de Dossiers ho són perquè se'ls ha inclòs en el dossier o el tema. Veuran i participaran en allò pel que se'ls ha registrat.

  • Notificacions per correu: els participants reben correus amb tota la informació que es vagi produint dins els dossiers i temes.

Comentaris