Laments al voltant de l'independentisme

Blog
6/10/17
Lluís Turró Cutiller
11.421
0
independencia referendum

Laments que són mentides. Laments que busquen que res canvií. Laments d'opressors i de covards.

Perquè no parlen?

Ja es va parlar, recordeu el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Un vuitanta percent de la població volia un referèndum. EL REFERÈNDUM, amb la pregunta clara sobre la independència de Catalunya.

Perquè es barallen?

No és real. No hi ha una baralla entre la gent que vol expressar-se votant No i la gent que votaria SÍ. La violència i la imposició venen d'aquells que no ens volen deixar expressar. Alguns de cara, com la ultra-dreta, PP i C's, d'altres amb mentides i subterfugis, com PSC i CSQEP.

La societat està dividida en parts iguals.

No és real. Sabem que hi ha un cinquanta percent que vol activament la independència. Ho sabem perquè s'han manifestat i han votat. Sabem que un vint-i-set percent vol activament quedar-se a Espanya. I tenim els votants del PSC i CSQEP que, en un moment o altre, se'ls ha enganyat dient que es volia un referèndum pactat. Sabem que els dirigents volien enganyar-los, però no sabem del cert què pensa el votant.

Però per sobre de tot això, el vint-i-set de setembre es votaven partits, no la independència.

Si extrapolem el suport a la independència via manifestacions, llavors no hi ha color. Pel dotze d'octubre, per omplir plaça Catalunya, cal que vingui gent de fora. Les manifestacions per la unitat d'Espanya són, des de sempre, un fracàs. Espanya no motiva prou.

És il·legal

És l'eufemisme del No vull saber el resultat. D'acord, és il·legal a Espanya, i què? Si ens emparem en la legalitat per sobre dels drets fonamentals i les injustícies, mai canviarem res. I el reguitzell de canvis fets és molt llarg. Esclavitud, masclisme, homofòbia...

Ja sé, alguns direu que aquests casos no són comparables a voler la independència. Teniu raó. Però són comparables a treure el dret d'expressió a la gent. Als del Sí i als del No. És el que heu fet.

Per acabar...

Sento dir-ho, però els que us lamenteu així sou uns querellots. No heu tingut valor per posicionar-vos vers una pregunta clara. Volíeu que guanyés el No per pebrots, sense una votació. Els vostres laments no em fan llàstima. Em fastiguegen.

Comentaris