Cercar sinergies en la proximitat, és impossible?

Blog
22/1/14
Lluis Turró Cutiller
14.012
0
turro.org

Fa ja una bona dotzena d'anys que vaig obrir el codi de totes les aplicacions fetes en Java. Les experiències derivades d'aquest fet han estat enriquidores i altament motivants. Per posar alguns exemples:

  • El primer intent, una aplicació que arrancava la Java Enterprise Edition sobre Windows 98, fora dels sistemes suportats segons Sun Microsystems. Vaig rebre cents d'emails d'arreu encoratjant-me a continuar publicant codi.
  • Després d'uns mesos de publicar les primeres versions d'Elephant i amb unes 30.000 descàrregues per mes, vaig rebre tota la documentació i els recursos traduïts al xinès pel cap d'informàtica d'una empresa de telecomunicacions Taiwanesa. També aportacions al codi per bases LDAP.
  • El codi del vocabulari XML per a bases de dades, font de l'actual model per BS Financials, m'ha permès tenir contacte amb persones directament implicades en el desenvolupament de les abstraccions a la persistència.
  • Tot el codi de BrightSide és cas d'estudi del marc de desenvolupament ZK, amb 1.500.000 de descàrregues arreu del mon.
  • La implementació de Persona per Elephant ja ha estat revisada i corregida per Mozilla, dues setmanes després de la publicació.

El punt on vaig: cap d'aquests exemples inclou una relació de proximitat. Cap a Catalunya.

No és un tema que m'hagi preocupat excessivament fins aquests darrers temps. Ara ja sí, tot i pensant en una Catalunya que vol fer coses, i fer-les bé.

És per això que he començat a pensar en com trobar sinergies de proximitat. Usant eines provadament poderoses: el codi lliure, una fundació on es reconeixen els mèrits i uns beneficiaris amb ganes de millorar. Som-hi?

www.turro.org/services/sinergies

Comentaris