El que s'està cuinant per les noves actualitzacions del servei BaaS

New & Noteworthy
30/10/22
Lluís Turró Cutiller
513
0
BaaS

El servei BaaS tindrà noves actualitzacions tot preparant l'any vinent. Algunes ja s'han incorporat en fase BETA, d'altres ho faran quan tinguin eina d'administració. Les més interessants són:

  • ComplexName, la nova aproximació del mòdul de contactes als conceptes amigable, formal i complet. Aquesta extensió compte amb un reconeixedor de noms i de primers cognoms, per donar una solució europea en un sol click. El reconeixedor inclou també noms d'altres països.
  • Entorns Elephant Alliance, el nou projecte que permet funcionar com a servidor d'aliança entre múltiples serveis BaaS. El projecte admet crear múltiples aliances en un sol servei, i actuar amb múltiples rols.
  • Nou Sistema d'Autenticació Dual, per entorns on s'ha definit una aliança. En cas d'actuar com a servidor d'aliança, l'autenticació demana també la procedència. Només procedències compatibles amb el tipus Elephant Alliance són admeses.
  • Nous Proveïdors de Correu, afegits a les pools d'enviament actuals. Els proveïdors de correu admeten configuració més avançada del sistema d'enviament de correus. Entre altres coses, admeten múltiples CC, BCC i RepplyTo. També la configuració del nom del proveïdor és més àgil i contempla l'extensió ComplexName del mòdul de contactes.
  • Nous Proveïdors DAO, substituint i millorant els actuals arxius de configuració. Els nous proveïdors contemplen més opcions per a entorns distribuïts.

Tots els canvis apunten a una millora en la comunicació amb xarxes de contactes, incloent-hi aquells de les aliances. Els objectius futurs són:

  • Participacions multi-servei, on contactes externs podran interactuar en projectes, convocatòries i similars.
  • Facturació i Explotació multi-servei, on diferents serveis podran compartir, enviar o consolidar informació.
  • Micro-serveis segurs, per connectar amb entorns fora del mateix BaaS.

I seguim...

Comentaris