El marc per aplicacions de BrightSide és el mòdul sobre el que es construeixen la resta de mòduls de BrightSide. També és el que dona les característiques comunes a l'entorn.
Marc de treball
El marc de treball de l'aplicació està basat en sessions d'usuari. La sessió normal caduca al cap de 5 minuts d'inactivitat, mentre que dins del marc l'allarga fins a 3 hores.
La composició del marc es distribueix en una barra de menús, una barra d'accés ràpid, una barra d'estat i l'espai de treball central. Els llistats i els formularis ocupen l'espai central en forma de pestanyes, cadascuna d'elles independent. Un usuari pot tenir obertes tantes pestanyes com necessiti.
La barra de menús i la barra d'accés ràpid són sensibles als mòduls habilitats i als permisos d'usuari. Quan l'usuari no té permisos per un apartat concret de l'aplicació, l'opció de menú o el menú sencer no es mostren.
La barra d'estat mostra l'usuari autenticat en un component d'informació de contacte que permet la navegació quan es clica a sobre. En el cas d'usar el mòdul de facturació, la barra d'estat mostra també l'empresa.
Una sessió es correspon a un usuari/navegador. Les pestanyes d'un navegador comparteixen la mateixa sessió. L'acció de tancar sessió esborra la sessió actual i en crea una de nova, sense usuari autenticat.
Les opcions mostrades dins el marc de treball depenen dels mòduls habilitats. Els mòduls que posa a disposició la Fundació TiC són els que es veuen en la següent gràfica.
Mòduls relacionats amb el marc
Entrar en una plataforma BrightSide on sigueu usuaris registrats es fa seguint l'adreça http://domini/user
, com a configuració per defecte. Els propietaris del domini podrien canviar la manera d'accedir-hi segons les seves necessitats.
Si s'acaba de registrar, rebrà un correu per poder accedir a la plataforma. Un cop hagi accedit, procedeixi com s'indica a Canvi de password.
Si ha entrat usant un correu de notificació, procedeixi com s'indica a Canvi de password.
Si es troba a l'àrea d'usuari, on es pregunta Usuari/Email i Password, però no sap el password, faci el següent:
Al moment es genera un correu amb un enllaç per poder entrar a la plataforma. Revisi el seu correu i segueixi les instruccions. Seguidament, canviï el password.
Vagi a l'àrea d'usuari. Veurà un menú on apareix el seu nom, amb el que es va registrar. Posis a sobre i es desplegaran més opcions. Premi sobre Canviar password. S'obrirà un diàleg on podrà posar el nou password.
Els usuaris amb permisos adequats, poden personificar altres usuaris. Això permet veure les dades tal i com les veurà l'usuari personificat.
Quan es personifica un usuari, les entrades a registre es veuran com l'usuari real, sent la personificació una acció feta per aquest usuari. Així, quan un usuari amb permisos suplanti un altre usuari, en el registre es veurà l'acció Usuari real -> Personifica -> Usuari
, usant els noms.
Tot i així, cal actuar amb precaució quan es facin accions que resultin en notificacions. Aquestes sí es veuran com fetes per l'usuari personificat i podria rebre la notificació.
Personificar no està pensat perquè un usuari administrador pugui usar l'aplicació com si fos un altre usuari. La finalitat real, i la més útil, és usar la personificació per saber què pot veure un usuari i com ho veu.
Podeu personificar des del BaaS o des de l'àrea d'usuari.
Les opcions relacionades amb personificar són:
Les opcions relacionades amb personificar són les úniques que recorden l'usuari real. Així, Personificar continuarà sent visible encara que s'estigui suplantant un usuari que no pot usar aquesta opció.
Per poder personificar, l'usuari real necessita tenir accés al BaaS i poder administrar contactes.
La personificació a la web i dins el BaaS són conjuntes. Quan suplantem un usuari, ho fem arreu. Així com la web carrega pàgina a cada petició i l'usuari suplantat es fa evident, cal tenir en compte que si es tenen dues sessions (pestanyes explorador) obertes, una a la web i l'altre al BaaS, i es suplanta des de la web, el BaaS no carregarà pàgina però actuarà com si fos l'usuari suplantat.
BrightSide permet afegir tasques desl mòduls dins la seva agenda programable. Les tasques programables tenen la finalitat que defineix el mòdul. L'agenda decideix en quin moment s'executaran aquestes tasques.
Les entitats programables son entitats definides dins els mòduls. L'agenda asegura que una entitat programada executarà l'opció configurada en el moment indicat.